Η Χριστίνα Παξινού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλους «Κλινική Ψυχοπαθολογία» και «Ψυχιατροδικαστική» του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ, έχοντας προηγουμένως αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έμφαση στην κατάρτισή της έχει δώσει στην παιδική και εφηβική ψυχολογία και τις διαδικασίες μάθησης παρακολουθώντας Προγράμματα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης όπως: «Μαθησιακές δυσκολίες», «Παιδοψυχιατρική», «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και μετεκπαιδευόμενη στο πρόγραμμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο». Έχει δε λάβει περαιτέρω εκπαίδευση πάνω στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Συμβουλευτική από την Ison Psychometrica.
Συνεργάζεται με τον Φροντιστηριακό Οργανισμό ΣΠΟΥΔΗ από το 2016 ενώ διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Έως σήμερα έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Β Αθηνών, την Association de Santé Mentale στο Παρίσι.
Ενημερώνεται για τις εξελίξεις στα πεδία ενδιαφέροντός της έχοντας παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος των «Συμμάχων Υγείας» και του «Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος», ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο Τύπο, ηλεκτρονικό κι έντυπο.