:: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ,    facebook
Main
Θέματα Εξετάσεων
Τυπολόγιο
Προτεινόμενα Θέματα
Επικοινωνία
Bullet CAREER GATE TEST
  Career Gate Test

Τα Φροντιστήρια Αθηνών Σπουδή, σε συνεργασία με την Career Gate Test, υλοποιούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού, με επίκεντρο τη χορήγηση του Career Gate Test K.17 Plus.

Το Career Gate Test Κ.17 Plus, είναι ένα σύγχρονο, αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που διεκπεραιώνεται με εύκολο και φιλικό τρόπο μέσω ερωτηματολογίου σε υπολογιστή. Η χορήγησή του διαρκεί μισή ώρα περίπου. Το βασικό του ερωτηματολόγιο περιέχει 315 ερωτήσεις ενδιαφερόντων όπως λ.χ. «θα σε ενδιέφερε να μάθεις πώς λειτουργεί μια ηλεκτρική μηχανή;», «θα σου άρεσε να διδάσκεις σε παιδιά;», «θα σου άρεσε να φωτογραφίσεις ένα τοπίο;» κλπ. Περιλαμβάνει επίσης 42 ερωτήσεις καταστάσεων του τύπου «επιμένω στην άποψή μου», ή «δεν ενοχλούμαι εύκολα», όπου ο χρήστης καλείται να απαντήσει αν του ταιριάζουν ή όχι κατά περίπτωση. Στο τεστ εμπεριέχεται αυτοματοποιημένος έλεγχος ειλικρίνειας που διασφαλίζει την αξιοπιστία του.

Οι απαντήσεις συγκεντρώνονται σε ειδικό αρχείο και ύστερα από αυτόματη επεξεργασία από το λογισμικό του συστήματος, τα συμπεράσματα τυπώνονται σε εξατομικευμένη προσωπική έκθεση. Σε αυτήν, εκτός των άλλων:

  • καταγράφονται οι ομάδες επαγγελμάτων και τα επιμέρους επαγγέλματα που ταιριάζουν στο χρήστη σε δύο επίπεδα εκπαίδευσης: α) σε ανώτερη, ανώτατη ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση (Α.Ε.) και β) σε μέση ή επαγγελματική εκπαίδευση (Ε.Ε.).
  • επισημαίνονται οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική και τη διεθνή αγορά εργασίας και οι διέξοδοί τους σε άλλες ειδικότητες.
  • χαρτογραφείται η προσωπικότητα του χρήστη όπως διασπείρεται στους έξι τύπους προσωπικότητας του Holland.
  • καταγράφονται οι βαθμοί αυτοεικόνας, αποφασιστικότητας και συνέπειας που τον χαρακτηρίζουν.

Το Career Gate Test K.17 Plus έχει σταθμιστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στην πράξη επί σειρά ετών, ύστερα και από τη μαζική χορήγησή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στηρίζεται σε αναγνωρισμένες διεθνείς θεωρίες συμβουλευτικής - επαγγελματικού προσανατολισμού και ειδικότερα σε αυτή του John Holland, καθώς και σε πολυετείς έρευνες και πρωτότυπες θεωρήσεις επιστημονικής ομάδας, υπό την αιγίδα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρου Κατσανέβα, Ph.D. (L.S.E.), M.A. (Warwick).

Προετοιμάζουμε το αύριο, σήμερα...
Κέντρο Αθήνας, Σόλωνος 101
Τηλ. 210 3828854, Fax 210 3845239
email: info@spoudi.gr  
Χάρτης Map
Παγκράτι, Αγ. Φανουρίου 30
Τηλ. 210 7519429, Fax 210 7520883
email: spoudipagkrati@gmail.com   Χάρτης Map
Βύρωνας, Νικηφορίδη 10
Τηλ. 210 7669192, Fax 210 7666233
email: spoudibyronas@gmail.com   Χάρτης Map
Κέντρο Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 30
Τηλ. 210 4190171
email: spoudipeiraias@otenet.gr  Χάρτης Map